×

Aylık Arşivler: Şubat 2020

  1. Laminasyon Nedir?

    Laminasyon Nedir?

    LAMİNASYON NASIL YAPILIR?

    Laminasyon, bazı sektörlerde kullanılan ve kullanıldığı sektörlerdeki ürünlerin kaliteli, sağlam ve modern olmasını sağlayan bir teknolojidir. Laminasyon tanımını şu şekilde yapmak mümkündür; Laminasyon, birbirinden farklı birden fazla materyalin ısı veya yapıştırıcı yardımıyla basınç uygulanarak tek bir parça haline getirilme işlemidir. 

    Laminasyon tekniği özellikle ayakkabı, çanta, kemer, dış giyim, iç giyim, otomotiv alanında oldukça yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Laminasyon kullanıldığı sektörler için son derece önemli bir işlemdir. Çünkü laminasyon ürünlerin dayanıklı ve uzun ömürlü olması için kullanılan bir teknolojidir. Laminasyon için ürünlerin kullanıma hazır hale gelmesinde son bir dokunuş, diyebiliriz. 

    Peki, bu işlem nasıl yapılır? Laminasyon birçok farklı yöntemle yapılabilir. Bu y

    Daha fazla »
  2. Siyah El Çantası

    Ülkemizde çevre dostu olması bakımından artık genellikle bez çantalar kullanılıyor. Yıkanarak kolay bir şekilde temizlenebilen bu ürünler, kullanıcısına da kolay bir kullanım sağlıyor. Kokusuz olan bez çantalar, içerisinde taşınılacak olan ürünlere göre de kategorilendirilebiliyor.

    Beyaz bez çantalar yaz aylarında daha çok tercih edilirken, siyah el çantası ise hem kış aylarında hem de içinde ne olduğunun anlaşılması istenmeyen ürünlerin taşınması için rahatlıkla kullanılabiliyor. Bez çantalar uygun fiyatlı olması bakımından da tercih edilirken, üzerine farklı resim teknikleri ve boyamalar da yapılabiliyor. Bu sayede çantalar giyim ve kuşamla da uyum sağlayabiliyor.

    Beyaz El Çantası

    Farklı ve tarz modellerle de tasarlanabilen bez çantaların rengarenk seçeneklere sahip olması özel bir şıklık sağlıyor. Satın aldığınız tüm ürünleri bu çantalarda taşıyabileceğini

    Daha fazla »
  3. Körüklü Çanta Ne Demek?

    Körüklü Çanta Ne Demek?

    Körük sözlük anlamı olarak bir cismin üstü üste katlanmış hali olarak tanımlanır. Örnek vermek gerekirse, Uzun otobüslerin birbirini bağlayan kısımlarındaki katlanabilir akordeona benzeyen yerlerdir. 

    Çantalarda Körük Ne Demektir?

    Aşağıda göreceğiniz görselden de anlayacağınız gibi, körük çantanın genişliği için kullanılır. Körüksüz çantalar, 2 parça ya da tek parça halinde düz bez çantalardır. Körük ise, taşıma hacmini genişletmek için ön ve arka parçayı birbirine bağlayan, çantaya genişlik katmak için kullanılan bölümdür. Bu bölüm isteğinize göre ayrı bir biçimde ya da tek parça halinde dikimi yapılabilir.

    Aynı zamanda seyahat bavullarında da bulunan; içine daha fazla eşya  sığdırmak amacıyla fermuar ile gizlenmiş bu bölümleri açtığınızda, bavulunuzun daha fazla eşya aldığını görebilirsiniz. Bu da bavullarda bulunan körük sistemidir. 

    Bez çanta ya da Tela çantalarda bulunan körüğü aşağıdaki örnek ile açıklayalım;

    Görselde gördüğünüz çanta 48X41X1

    Daha fazla »
  4. Geri Dönüşüm Nedir?

    Geri Dönüşüm Nedir?

    Atık ürünlerin, çeşitli işlemlerden geçirilerek yeniden değerlendirilmesi ve üretim sürecine dahil edilmesi geri dönüşüm olarak tanımlanmaktadır. Ülkemizde yerel yönetimler, atık maddelerin yeniden değerlendirilebilmesi içi çeşitli projeler geliştirmektedir. Dünyada, geri dönüştürülebilir ürünler yedinci doğal kaynak olarak görülmeye başlanmıştır. Atık maddeler, gerekli ayrıştırmalardan geçtikten sonra, bez çanta ve baskı ürünleri olarak kullanılabiliyor.

    Geri Dönüşümün Önemi

    Dünyada, çeşitli doğal kaynakların azalmaya başlaması ve atık ürünlerin çevreyi kirletmeye başlamasıyla birlikte, geri dönüştürülebilir ürünler toplanmaya başlamıştır. Geri dönüşümün önemi ve amacı, atık maddelerin, ayrıştırılarak çöp miktarını azaltmak ve ayrıştırılan ürünlerin tekrardan üretime kazandırılabilmesidir.

    Tekrar kullanılabilecek olan atık madde türleri şunlardır;

    • Kağıt
    • Demir
    • Bakır
    • Plastik
    • Kauçuk
    • Elektr
    Daha fazla »
  5. El Çantası Clutch Modelleri

    El Çantası Clutch Modelleri

    Genelde sapsız olan ve elde taşınan çantalara clutch çanta denilir. Bu çantalar eski dönemlerde geceleri dışarıya çıkarken kullanılırdı. Ya da çantalar özel davetlerde kullanılan çantalar arasında yer alır. Portföy çanta adı ile anılan el çantası clutch modelleri ünümüzde her alanda kullanılıyor. Günlük hayatın bir parçası olan çanta türleri çeşitlilik göstermeye başladı.

    Clutch Çanta Çeşitleri Nelerdir?

    Sosyal hayatın her alanında kullanılan clutch çanta modelleri renk ve desenleri ile farklılık gösteriyor. Ayrıca her yıl yenilenen bu çantalar modayı da yakından takip etmenizi sağlıyor.

    Cluth çanta modelleri şu şekilde sıralanabilir:

    • Kutu şeklinde clutch çantalar
    • Portföy şeklinde cluth çantalar
    • Zarf şeklinde clutch çantalar
    • Modern clutch çantalar
    • Klasik clutch çantalar

    Kullanım alanına bağlı olarak cluth çanta modelleri değişiklik gösterir. Bu modelle

    Daha fazla »
Tüm Görsel ve Marka Hakları Saklıdır, İzinsiz kullanım durumunda yasal haklarımızı korumak içim işlem yapılmaktadır.