Tela Kumaş

Dokusuz yüzey anlamına gelen tela pek çok bez çantada kullanılarak daha dayanıklılık sağlamaktadır. Özellikle iplik haline getirilmemiş liflerden elde edildiği için hem çok doğaldır hem de bez çantalara dik durma özelliği kazandırır. Yumuşak bir dokusu olmasına rağmen içinde yer alan lifler onu biraz daha dayanıklı ve bükülmez yapar.

Tela Kumaşın Artıları

Tela, içerisinde lif barındıran kumaşlar arasındadır. Üretimi sağlanan bez çantalarda tela kullanımı pek çok farklı amaca hizmet etmektedir.

Bu amaçlar arasında:

  • Kıvrılma ve bükülmeyi önleme,
  • Çantaların köşelerinde dik duruş sağlama,
  • Tok bir duruşa yardımcı olma,
  • Çantanın çok daha uzun süre kullanılmasını sağlama bulunmaktadır.

İşletmelerin, kendi markalarını ve logolarını baskılı olarak kullandığı bu tela çantalar, hem çok uzun ömürlü hem de çevrecidir. Günümüzde, plastik poşetlerin ücretli olmasıyla birlikte, insanlar zevklerine hitap eden bez çantalara geçiş yapmaya başlamıştır.

Dünya Markalarının Tercihi

Bez torbanın gövde kısmının, yani asıl yükün yüklendiği alanın daha dik, tok ve kalıbını değiştirmeden durmasını istiyorsanız, tela ürünleri tercih etmelisiniz. Pek çok büyük dünya markası, işletmesini temsil edecek olan bez poşetleri, tela kumaşlı olandan seçmektedir. Fiyatları üretim adedine göre değişebilen tela bez çantalar, kullanım açısından son derece kolaylık sağlamaktadır.

Renk Seçeneği

Sarı, siyah, mavi, beyaz ve daha pek çok renkli olarak üretilebilen tela kumaşlardan çantalar, evlerde ve alışverişlerde insanların vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle alışveriş poşetleri olarak değerlendirilmesi son derece uygundur. Ağır yükleri taşıma kapasitesi olduğu için, insanlar tarafından çok daha sağlam olarak bilinmektedir.

Fiyatlandırması

Ayrıca tela kumaştan sadece bez çanta değil, kadınlar için el çantaları da üretilmektedir. Astara sahip olan bu el çantaları hem çok organik hem de çok kullanışlı bir görüntüye sahiptir. Boyutları değişebilen tela çantalarda, fiyatları baskılar, renkler, boyutlar direkt olarak etkilemektedir. 30x21 cm ölçülerinde el çantaları, 35x30x8x8 cm taşıma çantaları, 50x50 omuz çantaları kolaylıkla telalardan üretilmektedir. Dilediğiniz boyutlarda ürünleri sipariş vererek, üretilmesini sağlayabilirsiniz. Ayıracağınız bütçeye göre adedi ve detayları da değiştirebilirsiniz.

Tela Çeşitleri Nelerdir?

Tela dokusuz yüzey anlamına gelmektedir. Tela, bez çantalarda kullanılan ve son derece dayanıklı bir yapıda olan kumaş türüdür. Bu kumaşın özelliği doğal olması ve de kullanıldığı çantaya diklik kazandırarak çantanın bükülmeden dik durmasını sağlamasıdır. Tela kumaş, iplik haline getirilmemiş liflerden üretilir. Bu kumaş oldukça uzun ömürlü olup oldukça kullanışlıdır. Ayrıca tela kumaşın farklı renkleri ve de çeşitleri mevcuttur. Bu yazımızda tela çeşitlerini teker teker inceleyeceğiz. İşte başlayalım.

Dokusuz Nanowen Tela

Nanowen demek dokusuz anlamına gelen bir kelimedir. Dokusuz telaların dayanıklılığı çok düşüktür. Dayanıklılığı pek yüksek olmayan dokusuz tela buna rağmen çok tercih edilen yaygın kullanım alanına sahiptir. Dokusuz telalar çoğunlukla yıkanabilen giysilerde kullanılsa da çantaların kullanımında da sık sık karşımıza çıkmaktadır. Naylon, polyester gibi hafif ve dayanıklı liflerden üretilmektedir. Dokusuz telalar ilik, kemer gibi güce maruz kalacak olan yerlerde yetersiz kalacağı için buralarda pek kullanılmaz.

Yapışkanlı Tela

Suni ipek liflerinin döküntülerinden elde edilen ve bir tarafına zamk sürülerek yapışması sağlanan tela çeşididir. Isıya maruz kaldığında dayanıklılığı azalan bir yapıya sahiptir. Bir tarafı düzgün, diğer tarafı pürüzlüdür. Pürüzlü olan yüzü kumaş üzerine uygulanıp, üzerinden kızgın ütü ile ütülendiğinde kumaşa yapışır.

Dokuma Tela

Dokuma tela inceleyeceğimiz bir diğer tela çeşididir. Bu tela her türlü liften üretilebilmektedir.  Dokusuz yüzeye göre daha pahalı şekilde üretilmektedir ve saçaklanmaya daha çok eğilimlidir. Yüksek performans sağlanması isteniyorsa bu tür telaların giysi parçalarının kesim yönünde kesilmesi uygundur. Aksi durumda esneme gerilme ve dökümsüzlük gibi sorunlarla karşılaşılabilir.

Örgü Tela

Örgü tela tela çeşitleri arasında son olarak inceleyeceğimiz tela çeşididir. Örgü tela, esneklikleri yok denilecek kadar az olan bir kumaştır. Tela olarak kullanılacak triko ve raşel kumaşlar çeşitli ağırlıklarda olabilir. Örgü tela, atkı beslemeli raşel örgülerin bir tarafına yapışkan madde konularak yapışkan telalar olarak da kullanılabilir. Atkı eklemeli yapı ende esneklik, boyda stabilite, yumuşaklık ve döküm döküm durma şeklini kazandırır. Bu özellikleri sebebiyle bu tip telalar yün ve yün karışımı kumaşlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Bu yazımızda sizlere tela çeşitlerinden bahsettik ve tela çeşitlerini ayrıntılı şekilde ele aldık.

Tela Kumaştan imal edilmiş çanta örneklerimizi Tela Çanta kategorimizden rahatlıkla inceleyebilir, beğendiğiniz ve temin etmek istediğiniz ürünün fiyatını satış temsilcilerine sorabilirsiniz.

Tela kumaşlardan üretimi gerçekleştirilen Promosyon Çanta örneklekleri için kategorimizi inceleyebilirsiniz.