Bez Çanta Yapımı - İşte Çanta

BAYANLAR İÇİN YENİ TREND BEZ ÇANTA

İnsanımız zaman zaman doğaya karşı bazen isteyerek bazen de istemeyerek zarar veren hareketlerde bulunuyor. Bunların en zararlısı hiç şüphesiz plastik poşet ve torbaların doğaya atılmasıdır. Siz bayanlara bu tahribatın önlenmesi adına güzel fikirlerimiz var. Çarşıda, pazarda, sokakta veya misafirliğe giderken plastik ürünler yerine doğa dostu bez çantalar kullanmak. Bu bez çantalar ile hem doğamızı kurtarmış olacağız hem de görüntü olarak çok hoş gelecek bizi görenlere… 

Eminim bayanlar olarak birçoğunuz fark etmişsinizdir, özellikle son dönemlerde gençler ve orta yaş kadınlarımız bez çantaya doğru bir eğilimi var. İster el yapımı olsun isterseniz promosyon  çanta olsun çevrenize baktığınızda bayanların kolunda Düz veya karışık renkte, desenli, sade, fermuarlı, çıtçıtlı ama kesinlikle duruşu plastikten çok daha zarif olan bez çantalar var. Tabi promosyon bez çantalar çoğu ilgili olduğu firmanın reklamını ve mesajını içeren çantalardan oluşuyor. Bez çantaların hepimizin hayatına yaşamına veya evine girmesi kaçınılmaz gözüküyor. Promosyon bez çantaların bazıları çok hoş gözüküyor bazılarını ise bizimle çok alakasız olduğu için kullanmak istemiyoruz. Peki, biz neden bu işin üzerine yoğunlaşıp kendi tarzımı ortaya koyan bez çantalar yapmıyoruz.

Nasıl Bir Bez Çanta Seçmeliyim ? Bu konuda sizlere iki önerimiz olacaktır. Bunlardan ilki evimizde var olan bir içecek ya da market reklamlı bez çantayı kendi zevkimize göre düzenlemek. İkincisi ise sıfırdan kendimiz bez çanta tasarımı yaparak kendi malzemelerimizi seçerek bez çanta yapmaktır. Hazır promosyon bez çantalar üzerinde yapabileceğimiz birkaç değişiklikten bahsetmek istiyoruz. Bez Çanta Yapımı - Evdeki Malzemeler İle Kendi Bez Çantanı Oluştur Elimizdeki bez promosyon bez çantanın içerdiği reklamdan ziyade renk ve deseniyle uyumlu neler yapabiliriz önce bunu düşünelim. Eski elbise veya gömleklerden arta kalan rengarenk düğmeler, ayakkabılarımızın eski bağcıkları, giymeyi düşünmediğimiz eteğimiz varsa ondan parçalar ve mutlaka elimizin altında bulunan boncuklar. Bundan sonrası hayal gücümüzü kullanarak çizim yapma, süsleme ve boyama çalışmaları ile çantamızı şekillendirmek ve kendi orijinal bez çantamızı oluşturmaktır. Eminiz ki bayanlar olarak birbirinden güzel tasarımlar ile çevrenizde ilgi uyandıracaksınız.

BEZ ÇANTA NASIL YAPILIR?

Evde bez çanta yapımı son derece kolaydır. Evde çanta yapımı sizlerin seveceğiniz bir aktivite haline gelecektir. Bez çanta yapımında hem eğlenceli vakit geçirecek hem de kullanışlı bir çantaya sahip olacaksınız. Peki, bez çanta nasıl yapılır? Şimdi bu sorunun cevabını inceleyelim…

Evde Bez Çanta Yapımı

Evde bez çanta yapımı için birkaç adımı takip etmeniz sonucu istediğiniz çantaya kavuşacaksınız. İşte o adımları şöyle sıralayalım:

  1. Kumaşları kesin:

Normal ebatlarda bir çanta elde etmek için hem astar için hem de dış kısım için 45×35 cm boyutlarında iki kumaşı kesin. Kanvas kayışları da 55 cm uzunluğunda kesmeniz işe yarar olacaktır.

  1. Köşeleri kesin:

Kesmiş kestiğiniz iki dikdörtgenin de uzun tarafındaki alt köşelerinden 5×5 cm ölçülerinde kareler kesin. Bu kısımları, çantanın tabanını oluştururken kullanacaksınız.

  1. Ara yüzü ekleyin:

Çantanın dışına gelecek kısma bastırarak ara yüzü yapıştırın. Dış kumaşın sağ taraflarını birbirine tutturun, parçanın yanlara ve altına dikiş atın. Üst kısmı ve kesilmiş köşeleri açık bırakın.

  1. Köşeleri oluşturun.

Yan ve alt kısımları dikerek köşelere kadar ulaşın ve kesik kısımları birleştirin.

  1. Astarı hazırlayın:

Astar kumaşının sağ tarafını birbirine sabitleyin ve şimdiye kadar verdiğimiz adımların tamamını astar için de gerçekleştirin. 

  1. Parçaları birleştirin:

Kumaşların doğru yüzünü doğru yere getirmeye dikkat ederek parçaları birleştirin.

  1. Çantayı dikin:

Yan dikişten başlayarak çantayı dikmeye başlayın. Ve dikiş işlemi de bittikten sonra çantanızı ütüleyerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bez Çanta Yapımı için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Bez çanta yapımı için kullanılacak pek çok malzeme herkesin evinde rahatlıkla bulunabilir.

Bu nedenle gayet kolay bir şekilde temin edilen malzemeler basit işlemlerle bez çanta haline gelebilir. Bu malzemeleri şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Yaklaşık yarım metre pamuklu kumaş
  • Yaklaşık yarım metre tamamlayıcı kumaş (astar için kullanmak için)
  • Yarım metre yapıştırıcılı ara yüz
  • Bir metre kanvas kayış
  • Makas
  • Dikiş makinesi
  • İplik
  • İğne

Yukarıda sıraladığımız malzemeleri bez çanta yapımında kullanacağız.

Bu yazımızda bez çanta yapımını detaylıca inceleyerek evde bez çanta yapımını sizlerle paylaştık.