Gabardin Kumaş Nedir?

Kumaş türleri arasında yer alan ve kıyafetlerde kullanılan gabardin kumaş insanlar tarafından merak edilen bir kumaş türüdür. Gabardin kumaş hakkındaki bilgiler şunlardır;

Gabardin Kumaş Nedir?

Giyim sektöründe kullanılan gabardin kumaş yün ve pamuk kullanılarak üretilen sık dokunmuş bir kumaş türüdür. Kumaşın ilk ortaya çıkışı 1879 yılıdır. Bu kumaşın patentini 1888 yılında modacı Thomas Burberry almıştır. Çok yönlü bir kumaş elde etmek isteyen Thomas bunu gabardin kumaş sayesinde başarmıştır. Sonraki günlerde farklı türleri de üretilebilen kumaş özellikle giyim sektörünün pek çok alanında kullanılmaya başlamıştır.

Gabardin Kumaş Özellikleri

Giyim sektöründe özellikle spor giyim alanında tercih edilen gabardin kumaş dayanıklı olması sebebiyle kişiler tarafından tercih edilir.

Gabardin kumaşın bilinen en önemli özellikleri şunlardır;

  • Dayanıklı kumaştır.
  • Su geçirme özelliği yoktur. Bunu da sık dokuması sağlar.
  • Kalın bir kumaş olduğu için yaz aylarında kullanmaya uygun değildir.
  • Kumaştan üretilen kıyafetlerin iç gösterme özelliği yoktur.
  • Çok amaçlı bir kumaş türüdür.
  • Gabardinler polyester içermeyen kumaşlardır.
  • Kolay kırışmadıkları için ütü ihtiyacı çok duymayan kumaşlardandır. Ütüleme ihtiyacı duyulduğunda da direkt ütüyle temas etmemesi önerilir.
  • Terletme özelliği olmayan kumaş kış aylarında kullanıldığında sıcak tutar.
  • Bu kumaşlar makinede yıkamaya elverişli olmayan kumaşlardır. Bu sebeple kuru temizlemeye verilmeleri önerilir.
  • Gabardin türlerinden birisi olan pamuklu gabardinler 40 derecede makinede yıkanabilirler. Ancak kişilerin ürünlerdeki kullanım talimatlarını uygulamaları gerekir.
  • Kuru temizleme ve makine dışında elde de yıkanabilen kumaşlardır.

Bu özelliklere sahip gabardin çeşitlerine bağlı olarak giyim ürünlerinin üretiminde kullanılırlar.

Gabardin Kumaş Kullanım Alanları

Sık dokunan ve dayanıklı olan gabardin kumaşların kullanım alanları oldukça geniştir. En önemli kullanım alanı giyim sektörüdür. Giyim sektöründe genellikle kullanıldığı alan erkek giyim ürünleri ve spor giysileri olur. Erkekler için takım elbiseler, pantolonlar ve ceketler bu kumaşlarla üretilir. Ayrıca bu kumaşlar kadınların giyebilecekleri etek, pantolon, tunik, pardesü ve ceketlerin üretiminde de tercih edilir. Ayrıca kot gibi görünüme sahip olan giysilerin üretiminde de bu kumaşlar kullanılır. Kolay kırışmadığı için bu kumaştan üretilen kıyafetler kişiler tarafından tercih edilir.

Giyim sektörüne bağlı olarak su geçirme özelliği olmadığı için yaz ya da kış aylarında kullanılabilecek çanta ve şapkaların üretiminde de gabardin kumaşlar tercih edilir. Gabardinden üretilen bez çantalar kullanışlı olmaları ve şık durmaları sebebiyle kadınların tercih ettiği çanta türlerindendir.

Gabardin kumaşın kullanım alanlarından birisi de mobilya sektörüdür. Kalın ve sık dokunmuş olmasından dolayı mobilyaların döşenmesinde kullanılır. Mobilyaların tok bir görüntüye sahip olmasını sağlar.

Spor bez ayakkabıların ve converse ayakkabıların üretiminde kullanılan kumaşlarda genellikle gabardin kumaşlardır.

Gabardin Ne Demek?

Gabardin yünlü ya da pamuklu olan ve sık dokunarak elde edilen bir kumaştır. Gabardin Fransızca’da bir tür yünlü kumaş anlamına gelir. Ayrıca eski Almanca’da hac yolculuğu anlamları da bulunur. Geçmişte hac yolculuğu gerçekleştiren kişilerin kıyafetlerinde de gabardin kumaşlar kullanılmıştır.

Gabardin Kumaş Nasıl Olur?

Gabardin kumaş yünlü, pamuklu, likralı, parlak, tencel ve karışım gabardin gibi türlerde olur. Bu türlere göre özelliklere sahip olan gabardin dimi örgüyle dokunarak elde edilir. Sık dokunduğu için çözgüsü de sık dokunan bir kumaştır. Özellikle pardesü üretimlerinde kumaşın çözgüsü mümkün olduğu kadar sık bir şekilde yapılır. Kadın giyim sektöründe gabardinlerin genellikle likralı ve esnek olan türleri kullanılır. Kalın olan gabardinler yazın kullanıma uygun olmazken pamuklu ve likralı türlerinden üretilen kıyafetler 4 mevsim kullanılabilirler.

Çantaların Kullanım Amacı

İşletmenizi tanıtma amacıyla baskısını sipariş verebileceğiniz gabardin çantalar, aynı zamanda satış için de üretilebilmektedir. Üzerinde Atatürk desenleri, şehir isimleri ve daha pek çok desen şekilden üretilebilmektedir. Kaliteli baskı görüntüsü sağlamaktadır. Böylece dilediğiniz görüntüyü almanız çok kolay olacaktır. Pamuklu yapısı, sağlıklı bir bez çanta kullanımı sağlayacaktır.

Fiyatlar ve İndirimler

Ürün sipariş verilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, baskı kalitesinin seçimi ve adedidir. Fiyatlar bu seçeneklere göre değişmektedir. Özellikle çocuklara özel üretilmiş boyanabilir kalem kutuları ve çantalar için de gabardin kumaş sıklıkla tercih edilmektedir. Şirketiniz için sipariş verirken, çoklu alımlarda farklı indirimler kazanabilir, böylece kar elde edebilirsiniz.

Renk Seçenekler

Gabardin bez çantalar, çok renkli ve desenli olarak üretilmektedir. Dilerseniz büzgülü, düz, askılı, sırt çantaları satın alarak, kendi işletmenizin logolarını da bastırabilirsiniz.

Kurumsal olarak şirketinizi çok iyi temsil etmenize yardımcı olacak bu bez çantaları:

  • Kırmızı,
  • Pembe,
  • Sarı,
  • Beyaz,
  • Siyah ve daha pek çok renkte tercih edebilirsiniz.

Dilerseniz işletmenizin logo renklerinden esinlenerek de çanta üretimini sipariş edebilirsiniz. Farklı boylarda ve genişliklerde üretilen gabardin çantalar, çok uzun süre kullanım imkanıyla da tercih edilmektedir.