Körüklü Çanta Ne Demek?

Körük sözlük anlamı olarak bir cismin üstü üste katlanmış hali olarak tanımlanır. Örnek vermek gerekirse, Uzun otobüslerin birbirini bağlayan kısımlarındaki katlanabilir akordeona benzeyen yerlerdir. 

Çantalarda Körük Ne Demektir?

Aşağıda göreceğiniz görselden de anlayacağınız gibi, körük çantanın genişliği için kullanılır. Körüksüz çantalar, 2 parça ya da tek parça halinde düz bez çantalardır. Körük ise, taşıma hacmini genişletmek için ön ve arka parçayı birbirine bağlayan, çantaya genişlik katmak için kullanılan bölümdür. Bu bölüm isteğinize göre ayrı bir biçimde ya da tek parça halinde dikimi yapılabilir.

Aynı zamanda seyahat bavullarında da bulunan; içine daha fazla eşya  sığdırmak amacıyla fermuar ile gizlenmiş bu bölümleri açtığınızda, bavulunuzun daha fazla eşya aldığını görebilirsiniz. Bu da bavullarda bulunan körük sistemidir. 

Bez çanta ya da Tela çantalarda bulunan körüğü aşağıdaki örnek ile açıklayalım;

Görselde gördüğünüz çanta 48X41X10cm ölçülerinde bir bez alışveriş çantasıdır. 48cm eni, 41cm boyu ve 10cm ise bilgisini vermeye çalıştığımız körüğü temsil etmektedir. Bu çanta market alışverişlerinde kullanıldığı için 10cm genişliğinde körük eklenerek genişletilmiştir.

Diğer çanta modellerimize ulaşmak için, Körüklü Çantalar bağlantısana göz atabilirsiniz.