BİLMENİZ GEREKEN 3 HAM BEZ ÇANTA KUMAŞI

Ham bez çanta kumaşı denildiğinde genellikle herkesin aklına ilk kanvas kumaş gelir. Evet, kanvas kumaş çok kullanılan bir ham bez çanta kumaşıdır ancak kanvas kumaş dışında farklı kumaş çeşitleri de mevcuttur. Bu kumaş çeşitlerinin hepsinin birbirinden farklı özellikleri mevcuttur. Her birinin ayrı özelliği olması, her kumaşın ayrı kullanım alanlarında kullanılmasını sağlamaktadır. Şimdi sizlere bilmeniz gereken 3 ham bez çanta kumaşını detaylıca aktaracağız.

Ham Bez Çanta Kumaşı Çeşitleri

Ham bez çanta kumaşı denilince akla ilk gelen kanvas kumaştan bahsetmiştik. Kanvas kumaş dışındaki diğer 2 kumaş da pamuk, nanwoven ve woven kumaşlarıdır. Şimdi her bir kumaşın nerede kullanıldıklarını, artılarını eksilerini detaylıca inceleyelim.

1- Kanvas Bez Çanta Kumaşı

Kanvas kumaş, sağlam yapıları ile dikkatleri üzerlerine çekmeyi başaran kumaşlardır.

Kanvas kumaş, düz bir örgü kullanılarak pamuktan elde edilir. Dayanıklı yapısı ile ağır yük taşımaya uygun çantaların imalatında kullanılır. Kanvas kumaş, sadece bez çanta üretiminde değil endüstriyel amaçlarla da kullanılır. Ayrıca bu kumaşlar baskı tekniğine uygun kumaşlardır. Dijital veya transfer baskı ve elde boyama işlemlerinin tamamı kullanılabilir.

Yıkamaya da uygun olan kanvas kumaş uygun koşullarda yıkandığı sürece herhangi bir yıpranma belirtisi göstermez.

2- %100 Pamuk Bez Çanta Kumaşı

Bez çanta kumaşı olarak karşımıza çıkan pamuk son derece yumuşak dokuya sahiptir. %100 pamuktan üretilen bez çantalar kanvas kumaş gibi dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu kumaşlar kanvas kumaşa göre daha pürüzsüz dokuda üretilmiştir. Ayrıca geri dönüştürülebilir özelliği ile doğa dostu pamuk kumaştan üretilen bez çantalar dikkat çekicidir. Pamuk kumaştan üretilen çantaların temizliği ise çamaşır makinesinde pamuklu giysilerle sağlanabilmektedir. Temizliği de gayet kolay olduğu için pamuk kumaş kullanıcıya pratiklik ve konforu bir arada sunar.

3- Nanwoven ve Woven Bez Çanta Kumaşı

Nanwoven kumaştan yani dokuma olmadan imal edilen bu kumaşlardan yapılan çantalar, kanvas ve pamuk çantalara göre daha dayanıklı yapıdadırlar. Dayanıklı olmaları sayesinde ağır yükleri rahatlıkla taşıyabilmektedir. Dokuma olmayan polipropilen çantalar da pamuk kumaştan üretilen çantalar gibi doğa dostudur ve %100 geri dönüştürülebilirdir. Su bazlı tekstil boyalarıyla istenilen tasarım üzerlerine uygulanabilir.

Woven kumaştan imal edilen çantalar genellikle laminasyon işlemine ihtiyaç duyarlar. Laminasyon işlemi sonunda bu kumaş su geçirmez ve dayanıklı hale gelir. Bu kumaştan üretilen çantalar canlı ve parlak bir görünüme sahip olurlar. Promosyon amaçlı, renkli ve canlı tasarımlar için en iyi seçim woven pp çantalardır.

Ham Bez Çanta Kumaşı Fiyatları Nelerdir?

Ham bez çanta kumaşlarının fiyatları her yerde değişkenlik göstermektedir. Her sitenin sattığı kumaşlar birbirinden farklı kalitede, farklı özelliktedir. Bu nedenle en iyi kalitedeki ürünü satın almak isteyen kişiler buna uygun araştırmalar yapmalı ve kendisine en uygun kumaşı bulmalıdır.

Ham Bez Çanta Kumaşı Nereden Alınır?

Kaliteli ham bez çanta imal etmek isteyen firmalar bu konuda dikkatli araştırmalar yapmalı ve en uygun kumaşı bulmak için çalışmaları gerekmektedir. Kaliteli bez çanta kumaşı satın almak için pek çok internet sitesi mevcuttur. Ham bez çanta kumaşı satın almak isteyen kişilerin önceden kumaşları satın almış, deneyimlemiş şirketlerle iletişime geçip kendi kumaşlarını satın almalarını tavsiye ederiz.

Bu yazımızda bez çanta kumaşı denilince akla gelen kumaşlardan ve bu kumaşların özelliklerinden bahsettik. Ham bez çanta kumaşı yani başta kanvas kumaş olmak üzere pamuk, nanwoven ve woven kumaşların özelliklerini sizler için detaylıca açıkladık.