Promosyon Ürünler Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Neden Şirketiniz Promosyon Baskılı Ürün Kullanmalı
Geçmişten günümüze kadar, ister büyük olsun ister küçük bir işletme için reklam ve ürün tanıtımı ayrı bir öneme sahip. Etkili yöntemlerle marka bilinirliğini artırmak ve daha geniş alanlara açılmak isteyen her şirket için promosyon ürünler son derece önemli bir konumdadır. Öncelikle promosyon nedir ve şirketler için önemi nedir konusuna değinmek gerekirse promosyon; firmaların potansiyel müşterilerine kendilerini tanıtmak, ürünlerinden ve etkinliklerinden haberdar etmek için kullandıkları etkili bir tanıtım yöntemidir ve günümüzde çoğu firma tarafından etkin bir şekilde kullanılır. Geleneksel reklam yöntemleri içinde promosyonu kullanmak günümüzde hala en çok tercih edilen yöntemdir. Bu nedenle promosyon ürünler küçük ya da büyük tüm şirketler için son derece önemli bir kavramdır. Promosyon baskılı ürünleri etkin bir şekilde kullanarak şirketinizin uzun vadede tanıtımını yapabilirsiniz. Promosyon baskılı ürünler diğer tüm reklam ve tanıtım çalışmalarında olduğu gibi şirketlerin adını, ürünlerini geniş çaplı duyurmak için yapılan tüm çalışmaları kapsar. Şirketinizin sesi olma rolünü üstlenen promosyon ürünler marka bilinirliğini arttırmanın yanında şirketinizin ve ürünlerinizin hafızalardan kolaylıkla silinmesinde de etkilidir. Bu yazımızda sizlere promosyon baskılı ürünlerin işletmeler için öneminden ve avantajlarından bahsettik. Promosyon ürünler hakkında tüm detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Promosyon Baskılı Ürün Nedir
 

Promosyonun, kelime anlamı, “özendirme” , “öne çıkarma” şeklinde Türkçe’ye çevrilmiştir. Promosyon ürünleri, kısaca şu şekilde tanımlayabiliriz: Şirketlerin markalarını öne çıkarmak için kullandıkları ürünlerdir. Şirketlerin müşteri zihninde markalarını öne çıkarmak amacıyla yaptıkları tüm ürün dağıtım işlemleridir.

Promosyon ürünleri promosyon haline getiren başlıca etken, üzerinde kurumu yansıtan logo, görsel vb. ögeler bulunmasıdır. Herhangi bir ürünün üzerine şirket ismi, şirket logosu, kuruluş tarihi gibi şirket kimliğine ait ögeler basıldığında bu ürünler promosyon baskılı ürünler haline gelmektedir.

Promosyon ürünler müşteri üzerinde belirli bir etki bırakmalı ve dikkat çekmelidir. Dikkatleri çekmesi ve hedeflenen etkiyi göstermesi için müşterilerinizin ya da çalışanlarınızın günlük hayatını kolaylaştıracak nesnelerden olması da son derece önemlidir. Promosyon olarak dağıtılan ürünler her zaman göz önünde olmalı ve gün içerisinde kullanılabilirlik açısından önemli bir yer tutmalıdır. Promosyon baskılı ürünler tanıtım ve reklam rolünü layıkıyla yapacaklar ve hedef kitle üzerinde istenilen etkiyi bırakacaktır. 

Baskılı Promosyon Ürün Türleri

Bir ürünün promosyon olması için en temel faktör üzerinde kurumunuzu yansıtan baskı, logo ve görsel öğeler taşımasıdır. Bu nedenle üzerinde şirketinize ait baskılar bulunan her ürün promosyon ürünler olarak tanımlanabilir. Bu tanım göz önüne alındığında birçok farklı promosyon ürününden söz etmek mümkündür. Ancak hedef kitleden istenilen etkiyi alabilmek için kişilerin günlük hayatında sıklıkla kullandığı ve işlevsel bir ürün olması da son derece önemlidir. Bu sayede şirketinizi simgeleyen promosyon baskılı ürünler her an göz önünde olacak ve sürekli tanıtımı yapılmış olacaktır. Promosyon ürün türlerini belirlerken müşterilerinizin ilgisini çekebilecek ürünleri tercih etmeniz son derece akıllıca bir seçim olacaktır. Örnek vermek gerekirse; 

Kalemlik 
Kanvas Defter
Bez Çanta
Sırt Çantası
Büzgülü Çanta
Tişört
Bardak
etkili birer promosyon ürünü olarak değerlendirilebilir. 

 

En Çok Hangi Sektörler Promosyon Baskılı Ürün Kullanır

İlginizi Çekebilir: Kanvas Bez Çanta Neden En Çok Tercih Edilir?

Elbette promosyon baskılı ürünlerin şirketler için önemi bahsettiğimiz üzere son derece açık. Her türlü işletme tanınırlığını arttırmak ve daha geniş kitlelere ulaşmak için promosyon ürünlerinden etkili bir şekilde yararlanabilir. Her sektör kendi alanı ile uyumlu ve paralel bir şekilde ilerleyebilecek promosyon ürünlerinden tercih edebilir. Peki, en çok hangi sektörler promosyon baskılı ürün kullanır ve bu ürünleri ne şekilde kitlelere ulaştırır? En çok promosyon baskılı ürün kullanan sektörleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Eğitim Kurumları: Promosyon her sektörde olduğu gibi eğitim sektörü içinde son derece önemlidir. Örneğin kalemler günlük hayatımızda en çok kullandığımız ürünler arasında yer alıyor. Promosyon baskılı kalemler eğitim sektörü için etkili bir promosyon ürünü olarak değerlendirilebilir.

Kurumsal İşletmeler: Ajandalar, şirketler için etkili bir promosyon baskılı ürün olarak kullanılabilir. Özellikle kurumsal müşterileriniz için harika bir seçenek olacaktır. 

Hastaneler: Blok notluklar da hastaneler için oldukça işlevsel bir promosyon ürünü olarak kullanılabilir.

Bunlarla birlikte finansal şirketler, dernek kuruluşlar, oteller, butikler, eczaneler ve marketler için de birbirinden farklı promosyon baskılı ürünler oldukça sık tercih edilir. 

 

Promosyon Baskılı Ürün Kullanmanın Avantajları

Promosyon baskılı ürünlerin işlevlerine ve sektörlerce kullanımına değindik. Peki, promosyon baskılı ürünlerin avantajları nelerdir? Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi promosyon ürünlerin en büyük avantajı marka bilinirliğine yaptığı katkıdır. Şirketler, marka bilinirliği arttığı takdirde daha çok müşteriye ve pazara ulaşabilir hale gelir. Fakat promosyon ürünlerinin tek amacı ve avantajı marka bilinirliklerini arttırmak ile sınırlı değildir. Promosyon ürünler müşterilere olduğu kadar marka çalışanları için de olumlu etkilere sahiptir. Yani promosyon ürünlerinin hem şirket dışı hem de şirket içi pek çok avantajı vardır diyebiliriz. Şirket çalışanlarının işlerine olan bağlarının ve çalışma motivasyonlarının artırılmasında son derece etkilidir. Elbette bu durum şirket veriminin artırılmasına da son derece destek olacaktır. Promosyon baskılı ürünlerin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

 

1) Marka Bilinirliğinizi Arttırın

Müşterilere ve hedef kitleye ulaştıran promosyon ürünleri ile marka ve firmanızın tanıtımını yapabilirsiniz. Bu aynı zamanda doğal ve etkili bir reklam yöntemidir. Yolda, parkta, duvarda kısacası bulunduğunuz her alanda markanın bir sloganının ya da logosunun yer aldığı ürünleri görmek kişilerde hem markaya karşı güven oluşturur hem de markaya olan aşinalıklarının artmasına yardımcı olur. Araştırmalara göre, bir kişi reklama ve ürün tanıtımına çok sık maruz kaldığında o marka hakkında fikir sahibi olmaya başlar ve algıları o ürünü satın alma yönündedir. Promosyon baskılı ürün kullanımı ile marka bilinirliğiniz artabilir. Son olarak baskılı ürünler doğal reklam kanallarıdır ve yeni kitlelere ulaşmanıza yardımcı olmaktadır.  Promosyon baskılı ürünlerin bu en temel amacından yararlanarak şirketlerinizin gelişmesine olumlu katkı sağlayabilirsiniz.

2)Bütçe Dostu Pazarlama Aracı Olarak Kullanın
 

 

Markaların ürünlerini pazarlarken büyük bütçeler ayırmasına gerek kalmadan etkili ve doğal bir şekilde ürünün tanıtımının yapılmasına ortam sunar. Bu sayede markanızı büyütür, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ürün tanıtımı için büyük bütçeli reklam kampanyaları hazırlayabilir, sosyal medya reklamlarına çıkabilir veya gazete, televizyon gibi reklam kanallarını tercih edebilirsiniz. Küçük ve orta ölçekli bir işletme iseniz reklam bütçeniz çok fazla olamayabilir ve bu gayet doğaldır. Bunun yerine insanların markanızı dilden dile aktarması için promosyon baskılı ürün kullanımı yapabilirsiniz. Ürün baskıları her bütçeye uygun fiyatlarda sizler için hazırlanmaktadır. Alanınızda hangi ürün kullanımı daha fazla olduğuna karar vererek en işlevsel promosyon ürününü seçebilirsiniz. Bununla birlikte  yeni müşteri kitlelerine ulaşmak için farklı ürünler üzerine baskılar da yaptırabilirsiniz. 

 

3) Satışlarınızı Arttırın

Promosyon ürünler, markaların ürünlerinin satışlarını arttırmak, yeni kitlelere ulaşmak ve ortalama satış tutarını artırmak için kullanabilecekleri en etkili yöntem olarak karşımıza çıkar. Promosyon ürünlerle, tüketicilere fırsatlar ya da kampanyalar sunabilir, hem kısa hem de uzun vadede de kullanılabilecek satış tekniklerinden biri olarak uzun süredir geleneksel pazarlamada ve e-ticarette kullanılmaktadır. 

Ticaret sektöründe promosyon baskılı ürünlerle satışlarınızı arttırın. Böylece  kullanıcılar, isminizi daha çok görecek ve duyacaktır. Marka bilinirliği bu sayede artacak ve bu da markanızın daha çok merak edilmesini ve talep görmesini sağlayacaktır. Sizin markanıza bir anlamda maruz kalan kullanıcılarda satın alma dürtüsü meydana gelecektir. Bu sayede hesaplı bir pazarlama taktiği olan promosyon baskılı ürünler ile satışlarınızı arttırabilir, yeni ve geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.  

 

4)Müşteriye Firmanızı Özel Hissettirin

Firmanızı etkili bir şekilde tanıtmak için kullanabileceğiniz promosyon ürünleri ile müşterilerinize firmanızın özel olduğunu ve onlar için orada olduğunu hissettirmeye çalışın. Hediye almak, bir müşteri için oldukça önemlidir. Bir ürün veya hizmet karşılığında sizlere para öderler ver promosyon ürünleri onları mutlu edecektir. Bu sayede olumlu geri dönüşler alabilir ve mutlu müşterilerin birbirleri arasında markanızın yayılmasını sağlayabilirsiniz. 

İşte Çanta ile Toplu Alımda Promosyon Baskılı Ürünlerde İndirim Fırsatı

Ticari yaşamda sektörde uzun yıllar kalıcı olmak ve geniş kitlelere ulaşmak için hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinin yanında doğru reklam çalışmaları da son derece önem taşır. Promosyon ürünleri reklamcılık alanında geleneksel bir konumda yer alan aynı zamanda modern reklam çağında da etkisini sürdürmeyi başaran ve aynı zamanda da son derece ekonomik olan bir reklam ve pazarlama aracıdır.

Promosyon baskılı ürünler sayesinde şirket veriminizi de son derece arttırabilir ve markanızın uzun soluklu tanıtımını sağlayabilirsiniz. Hedef kitlenin ilgisini çekecek, kullanışlı promosyon baskılı ürünler ile işletmenize farklı bir ivme kazandırabilirsiniz. 

İşte Çanta promosyon ürünleri ile işletmelere etkili bir pazarlama imkanı sunuyor. Üstelik promosyon baskılı ürünler ile çevrenizden alacağınız olumlu geri bildirimler ile bu durum daha da anlamlı hale gelecektir. 

İstecanta.com’un her bütçeye uygun , avantajlı fiyatlara sahip promosyon baskılı ürünleri ile markanızı duyururken bütçenizi de korumanız mümkün. İster 10 ister 10000 adet olarak sipariş verebileceğiniz promosyon baskılı ürünlerde İşte Çanta’nın sunduğu  indirim fırsatlarını kaçırmayın.