Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Bez Çanta Çeşidi

Bez çantalar, günlük hayatımızda sık sık karşımıza çıkan herkesin çokça kullandığı çanta modelleridir. İşte Çanta, bünyesinde çeşitli birçok bez çanta çeşitleri barındırmaktadır. Sizler de bez çanta kullanmayı çok seviyor veya bez çanta kullanmak istiyorsanız, bez çanta çeşitlerini tamamen öğrenmeden bez çantanızı seçmeyin, deriz. Bez çanta nedir, nerede kullanılır, bez çanta çeşitleri nelerdir? Gibi sorulara sizler için cevaplar aradık ve de bez çanta çeşitlerini sizler için detaylıca inceledik. İşte sizlerin de mutlaka bilmesi gereken 10 bez çanta çeşitleri…

Bez Çanta Nedir? Nerede Kullanılır?

Bez çanta, %100 pamuk malzemeden ya da antibakteriyel ve geri dönüşümlü malzemeden üretilen günlük hayatta eşyalarımızı taşımamıza yardımcı olan çantalardır. Bazı bez çantalar, hammaddesi, dikiş kalitesi ve kullanım şekline göre aylarca hatta yıllarca kullanılabilmektedir. Bez çantalar, üretimde kullanılan hammaddelerine göre tamamen doğal ortamda çözünebilme özelliği de taşımaktadır.

Bez çanta kullanımı, son zamanlarda doğayı korumak, doğanın temizliğini desteklemek amacı ile artırıldı. Poşetin ücretli olması ile popülerliği artan bez çantalar herkese çok rahat bir kullanım sunmaktadır. Plastik poşet kullanımı en aza indirgemeyi amaçlayarak plastik poşet uygulaması doğanın insan eliyle mahvedilmesinin önüne geçmek istiyor. Bunun için bazı projeler başlatıldı. Mağaza ve marketlerde naylon poşet yerine ham bez çanta kullanımına yöneltme adımları atıldı. 

Bez çantalar, her yerde her alanda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Örneğin, plaj çantası, makyaj çantası, giyim alışveriş çantası, kalemlikler ve spor çantaları gibi birçok alanda karşımıza çıkıyor. Hayatımızın merkezinde yer alan ve her yerde son derece rahatlıkla kullanabileceğimiz bez çantalar bizlere eşlik etmektedir.

Bez Çanta Çeşitleri Nelerdir?

Bez çanta kullanımının en büyük avantajı şüphesiz doğa dostu olmasıdır. Pamuktan üretildiği için doğada kısa süre yok olma özelliği sayesinde canlılara, toprağa, suya ve havaya yani doğaya zarar vermez. Herhangi zararlı madde içermediği için içerisinde gönül rahatlığı ile yiyecek taşınabilir. Ayrıca bu bez çantaların birçok çeşitleri İşte Çanta’da bulunmaktadır. İşte Çanta çeşit çeşit bez çantaları sizlere sunmaktadır. Kanvas çanta, ham bez çanta, gabardin bez çanta, panama bez çanta, renkli kulp kanvas çanta, rips bez çanta, iç cepli cırtlı alt körüklü kanvas bez çanta, Gates bez çanta, plaj çantası, market çantası, boyanabilir bez çanta mevcuttur. İşte Çanta ‘da renk renk bez çantalar, renkli saplı bez çantalar bulunmakta. Herkesin zevkine göre, ihtiyacına göre çanta sunmayı hedefleyen bu site sizlere kaliteli bez çantalar sunmaktadır.

1- Ham Bez Çanta

ham bez çanta

Bez çanta çeşitleri içerisinde en sade ve kullanışlı model olarak karşımıza çıkan çanta modeli ham bez çanta modelidir. Ham bez çantalar, %100 pamuktan üretilmiş, hiç işlem görmemiş kumaştan imal edilmiştir. 

Her yerde rahatlıkla kullanabileceğiniz, ham bez çantaları istediğiniz zaman yıkayabilirsiniz. Ham bez çantanın kendi kumaşından dikilen sap kısmı, çanta ile aynı renktedir. Bu çantanın boyutu da herkes için ideal olan 35x40 cm’dir. 35x40 cm boyutu ile en çok tercih edilen çanta türüdür. Ayrıca ham bez çantaları dilerseniz istediğiniz şekilde boyayabilir, üzerine kendi tarzınıza, zevkinize göre modeller tasarlayabilirsiniz.

2- Kanvas Çanta

kanvas çanta

Kanvas bez çantalar %100 pamuktan üretilen, ham bez çantalara göre daha sağlam çanta modelidir. Kanvas bez çantalar,35x40 cm boyutlarında kulp uzunluğu 60 cm ve de kulp yüksekliği 33 cm’dir. Kanvas bez çantaları dilediğiniz gibi tasarlamanız da mümkündür. Bu çantalar üzerine nakış, digital baskı ve transfer baskı çeşitlerinden istediğinizi uygulayabilirsiniz. Ayrıca kanvas çanta kumaşı, su tutmayan, kalın, dayanıklı, hava geçirgen özellikli kumaş türüdür. Tok duruşu ve sık dokuması sayesinde son derece dayanıklıdır. Bu çantaların temizliği de oldukça kolaydır. Ilık suda yıkanabilir ve hafif ısıda ütülenebilmektedir. 

3- Renkli Kulp Kanvas Çanta

renkli Kulp Kanvas çanta

Kanvas bez çanta modellerinden olan renkli kulp kanvas çantalar, adından da anlaşılacağı üzere renkli kulplara sahip çantalardır. İçinde cebi bulunan renkli kulplu bu çantalar oldukça kullanışlıdırlar. İçlerindeki cep sayesinde küçük eşyalarınızı koyabileceğiniz ve bulmak istediğinizde aramadan rahatlıkla bulabileceğiniz kanvas bez çantalar sizlere kolaylık sağlamaktadır. Bu çanta modelinin temizliği de oldukça pratiktir. Ilık suda yıkanabilme özelliği ile kirlendikçe yıkayarak temizleyebilirsiniz.

4- Rips Bez Çanta

rips bez çanta

Yine bez çanta çeşitleri içerisinde yer alan rips bez çantalar, rips kumaştan üretilmişlerdir. Rips bez çanta boyutları ise 35x40 cm’dir. %100 pamuktan üretilen rips bez çantalar oldukça sağlam duruşu ile dikkat çekmektedir. Her yerde rahatlıkla kullanabileceğiniz bu çantalar sizlere günlük hayatınızda eşlik edecektir.

5 - Gabardin Bez Çanta

gabardin bez çanta

Bez çanta çeşitleri içerisinde yer alan ve de sade yapısıyla ham bez kumaştan üretilen gabardin bez çantalar kullanana pratiklik sağlar. Ortalama boyutlarda yani 35x40 cm ölçülerinde olan gabardin bez çantalar, herkesin tercih edebileceği niteliktedir. Her yerde, her alanda kullanılabilen bu çantalar oldukça pratik ve kullanışlıdır.

6- İç Cepli Cırtlı Alt Körüklü Kanvas Bez Çanta 

iç cepli cırtlı bez çanta

Çantanın içerisinde cep olması çantaları daha kullanışlı yapmaktadır. Özellikle küçük eşyaları anahtar, para gibi şeyleri kolaylıkla bulmayı sağlayan küçük cepler çantaların gizli özellikleridir. İçerisinde cebi olan iç cepli cırtlı alt körüklü kanvas bez çanta, günlük kullanıma uygundur. Bu çantanın boyutları  38x38x4 cm şeklindedir. Ayrıca bu çantanın iki kulpu vardır. Biri uzun diğeri kısa olan bu kulplar sizlere iki farklı kullanım yolu sunmaktadır. İster omzunuza takıp kullanabilir, isterseniz de elinizde taşıyarak istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Çift kulplu yapısı kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır. İçinde cebi bulunan, çift kulplu ve de cırtlı oluşu diğer çantalardan farklıdır.

7- Gates Bez Çanta

gates bez çanta

Kanvas Gates Çanta, kanvas kumaştan üretilmiştir. Bu Gates çanta, büyük boy 45x39x10 cm boyutlarındadır. Büyük boy oluşu ile içerisine bir çok eşya sığdırılabilmektedir. Tam körük olarak üretilen bu çantanın duruşu oldukça hoştur. Dışında siyah şeritler bulunan bu çantaya siyah şeritler çekicilik kazandırmıştır.  

8- Plaj Çantası

plaj çantası

Plajda, normal çantalara göre daha hafif, içi geniş çantalar tercih edilir. Çünkü plaja giderken yanımıza birçok eşya almamız gerekir. Plajda kullanmak üzere üretilmiş bu plaj çantaları tam da bizlerin istediği gibi geniş ve de hafiftir. % 100 pamuktan üretilen bu çantalar, halat ipten üretilmiş kulplara ve de fermuarlı iç ceplere sahiptir. 48 x 41 x10 cm boyutlarında olan plaj çantaları, son derece rahat kullanabileceğiniz genişliktedir. Ayrıca plaj çantaların, İşte Çanta’da birçok modeli de mevcuttur. Bu modellerin başında; Hello Summer yazılı flamingo desenli çantalar, Summer Party yazılı ve çiçek desenli çantalar, Frida Kahlo yazılı ve desenli çantalar, Hello Summer yazılı çeşitli desenli farklı çanta modelleri bulunmaktadır. Herkesin zevkine hitap edebilecek çeşitlilikte yer alan çantalar sizlerin isteğine göre de tasarlanabilmektedir. Yani bu plaj çantalarını, her türlü reklam ve promosyon amaçlı da kullanabilirsiniz. Oteller, plajlar ve yazlık yerlerdeki işletmeler için Logo ve görsel baskılı olarak siparişinizi verebilmektedir.

9- Market Çantası

market çantası

Son zamanlarda poşet kullanımının azaltılma çabası günlük hayatımıza da yansımaktadır. Özellikle market ve pazar alışverişlerinde poşet yerine doğa dostu bez çantalar tercih edilir oldu. Bu çantalar hem çok kullanışlı hem de çok pratik olması sebebiyle ilgi çekmektedir. Yanınızdan ayıramayacağınız, %100 pamuktan üretilen market çantaları çokça tercih edilir. İşte Çanta, 48x41x10cm boyutlarında, kendinden lastikli bez alışveriş çantalarını sizlere sunmaktadır. Katlanabilir olması, katlandığı zaman çok az yer kaplayan ve de kolayca katlanabilen bu çantalar sizleri rahata kavuşturacak. Bu çantaları pazar alışverişlerinizde, market alışverişlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Market çantaları ile satın aldığınız tüm ürünleri kolaylıkla taşıyabilir, doğa dostu olmayan poşet kullanımını en aza indirebilirsiniz. Ayrıca İşte Çanta’da bulunan market çantalarını ılık suda yıkanabilir ve hafif ısıda ütülenebilmektedir. Her yere giderken çantanızda taşıyabileceğiniz market çantalarını ihtiyacınız olduğu durumlarda kullanabilirsiniz.

10- Boyanabilir Bez Çantalar

boyanabilir çanta 

İşte Çanta’da bulunan bez çanta çeşitleri içerisinde yer alan ve de bez çanta çeşitleri içerisinde en ilgi çekici diyebileceğimiz model olan boyanabilir çantalar oldukça güzeldir. Bez çanta üzerine çeşitli desenler oluşturulmuş ve bu desenleri kendi zevkinize, hayal gücünüze göre boyayabilirsiniz. %100 pamuktan üretilen ve de 35x40 cm boyutlarında olan boyanabilir bez çantalar tekli yönlü olanların dışında çift yönlü desenlileri de vardır. Her iki tarafında da farklı desenler yer alan bu çift yönlü çantalar özellikle çocukların hayran olacağı nitelikte.

Çift tarafı desenli çantaları şu şekilde sıralamak mümkündür; araba - uçak, astronot - zeplin, kedi - unicorn, denizaltı - yunus, ayçiçek - çocuk, balık - kayık ve de kelebek - çeşitli hayvanlar. Çift tarafı desenlilerin yanı sıra çeşitli yazılı boyanabilir bez çantalar da mevcuttur. Bu yazılı çantalar; ABC yazılı, Canım Annem yazılı, 23 Nisan baskılı, Karne Günü baskılı gibi birçok çeşitli yazılı çantalar da mevcuttur. Bu çantaların her biri boyanabilir özellikte olup tasarımı tamamen sizlere aittir. Çocuklarınıza alarak onların hayal gücünün gelişimini destekleyebilirsiniz. Ayrıca boyanabilir çanta çeşitlerinde set halinde olanlar da vardır. İsteğinize göre, set şeklinde olanlardan da tercih edebilirsiniz.

Bu yazımızda bez çanta nedir, nerelerde kullanılır, bez çanta çeşitleri nelerdir? Soruları başta olmak üzere bez çanta çeşitlerini detaylıca inceledik. Ve bu konuda mutlaka bilmeniz gereken 10 bez çanta çeşitlerini sizlere tanıtmayı amaçladık. Bunun için bez çanta çeşitlerini teker teker ele alarak sizlere en iyi şekilde anlatmak istedik.

 İşte Çanta, tüm bu anlattığımız bez çanta çeşitlerini sizlere sunmaktadır. İşte Çanta sitesini ziyaret ederek en güzel bez çanta çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Ve bu bez çantalardan ister kendinize isterseniz de sevdiklerinize hediye etmek için en uygun olanını seçerek satın alabilirsiniz. Kaliteli ve uygun fiyatlarıyla sizleri karşılayan bez çantalar her bütçeye uygundur.