Çevre Kirliliği

Bez Çantanın Çevre Kirliliğinde Önemi ve Katkısı

 

Bu kadar büyük tüketime sahip bir dünyada, çevrenin birçok olumsuz etkiye sahip olması şaşırtıcı değildir. Artan nüfus ve artan talep nedeniyle, enerji tüketimi ve doğal kaynakların kullanımı gibi koşullar da artmaktadır. Bu nedenle, insanoğlu son yıllarda küresel ısınma ve dünya suyunda azalma gibi durumlarla karşılaştı.

Tüm bunların ana nedenlerinden biri, çok ciddi kimyasallar içeren petrol türevi plastik torbaların yanlış imhası ve bunların toplumda geleneksel kullanımı ile yakından ilgilidir. Bunu önlemek için, son yıllarda, tamamen geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış sağlıklı malzemelerden yapılmış çevre dostu bez torbalara odaklanıldı.

Basit bir alışveriş kültürüne sahip bireyler, çoğu insan ve çevreye zararlı olduğu bilinen plastik torbalar olan 500 ila 1,000 torba kullanır. Bu naylon poşetler uzun yıllar boyunca doğada yok olacağından, bu zararlı naylon poşetleri kullanmak yerine, daha çevre dostu bir tutum benimsemek ve sadece son zamanlarda bez torba kültürünü benimsemek gerekir.

Bez Çantanın Doğaya Kattıkları

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan naylon torbaların hammaddesi petroldür. Bu maddeler insan vücudu ve onunla temas eden gıda ile etkileşir ve böylece kanser gibi çok ciddi hastalıklarla temas eder. Bez torba kullanmanın faydaları ilk önce burada yansıtılır, çünkü hammaddeleri tamamen doğa ile entegre olan saf pamuktur.

Bu şekilde, bez torbalar geri dönüştürülebilir, anti bakteriyel olabilir ve doğada tamamen yok edilebilir.

Ayrıca su, çevre ve hava kirliliği unsurlarını oluşturan plastik torbalar yerine kullanılması tercih edilen bez torbaların insanları ilgilendiren bazı özellikleri şu şekilde sıralanmıştır:

  • Sürekli olarak kullanılan ve hemen kullanılamayan taşıma çantaları, dikiş kalitesine ve kullanıma bağlı olarak aylar hatta yıllarca kullanılabilir. Bu torbalardaki çevresel etiketler, bu baskıların su bazlı boyalar, tekstil boyaları ve insan sağlığını tehdit etmeyen geleneksel kökboyaları gibi zararsız malzemeler kullandığını yansıtmaktadır.
  • Benzer şekilde, dikiş kalitesine göre, dayanıklılığından şüphe etmeye gerek yoktur, çünkü kumaş çanta, taşıması kolay bir üründür. Çevre koruma ve sağlığa ek olarak, bez çantalar ve bez çantalar, onları işlev ve güzellik açısından kullananları rahatsız etmeyecektir. Farklı bez çanta tasarımları sağlamanın yolu, ahşap kulplar, kısa kulplar veya uzun kulplar gibi farklı tatları çekebilir ve her yerde kolayca kullanılabilir.
  • Pamuktan yapılmış kalın dokuma kumaştan dolayı torba şeffaf değil, koruyucudur. Bez torbalar kolay ve ucuz olduğu için, reklam iadeleri açısından da çok avantajlıdırlar. Bazen, kumaş torbalar şirketin gelişimini teşvik etmek ve aynı zamanda insanları çevre dostu bir hayata yönlendirmek için en iyi pazarlama aracı olarak kullanılır.
  • Çevre kirliliği unsurunun hat safhaya ulaştığı ve kaynaklarının hızla tükendiği günümüz dünyasında, plastik poşetlerin yerini almak için bez ve plastik poşetlere geçiş artık küçük bir adım değil. Binlerce ülke tarafından yasaklanan plastik torbalar yerine tercih edilen bez torbalar kullanıldığından, su kirliliği sadece bir ayda% 40 azaltılabilir.
  • Sürdürülebilir çevre koşulları gibi nedenlerden dolayı, insan sağlığı olumsuz koşullardan etkilenmeyecektir, bu nedenle diğer birçok alanda (bez torbalar gibi) yenilenebilir, çevre dostu ürünlerin kullanımını artırmalıdır. Çevre dostu ürünlere geçiş sadece bez torba kullanımını değil, aynı zamanda kağıt torba kullanımını da desteklemektedir.

Kağıt torba ve kağıt torba üretimi de ormansızlaşmanın belirli bir bölümünü kaplamakta olduğu gibi doğada çözünmesine rağmen plastik torbalardan daha fazla enerji kaybına neden olmaktadır.

Plastik Torbaların Çevreye Zararları

Plastik poşetin imhası sırasında açığa çıkan gaz, plastik poşet kadar çevreye zararlıdır. Plastik torbalar bile orman yangınlarının nedenlerinden biridir. Bu şeffaf torbalar çevreye atılır, sera etkisine neden olarak ve orman yangınlarına neden olarak ısıyı emer.

Buna ek olarak, petrol türevi polietilen (termoplastikler olarak adlandırılır), çevre ve insan sağlığını büyük ölçüde tehdit eden plastik torbaların üretiminde kullanılır. Doğal bozulmaları için gereken süre denizde 400 yıl ve karada 800 yıldır. Bu bozulma döneminde, tüm zararlı maddeler toprağa ve suya girecektir. İnsanların çalıştığı topraklarda bu, ürünleri etkileyebilir ve sağlık tehlikelerine neden olabilir.

Hepimizin bildiği gibi, siyah plastik torbalar çöplerden elde edildiğinden daha zararlıdır. Çöp kutuları, pet şişeler ve tıbbi atıklar gibi malzemeler çöplerden ayrıldığından ve kusurlarını gizlemek için siyah boyandığından, tüketicilere siyah torbalar sağlanır. Bu maddelere ek olarak, siyah torba kullanımı bile bu torbaların kullanımını kısıtlamanın nedenidir.

 

Bez Çanta Kullanmanın Önemi

Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve çevre kirliliğini önlemek için en basit önlemlerden biri günlük alışkanlıklarımızı değiştirmektir. Yaşamımızda karşılaştığımız plastik torbaların kullanımını en aza indirerek, basit değişikliklerle büyük değişiklikler yapılabilir.

Her kişi haftada sadece 2 paket kullanıyorsa, her yıl en az 100 paketin atıldığı ve böylece israfın azaldığı hesaplanabilir. Her beşimizden biri plastik torba kullanmayı bırakıldığında, 70 yılda 37 milyar plastik torba kullanımını azalmış olur.

Gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için, bez torbalar, ağ, kağıt torbalar ve plastik torbalara diğer alternatifleri kullanmaya başlanmalıdır.

Bez Torba En İyi Plastik Torba Alternatifidir

Giderek daha fazla ülke, çevre ve insanlar üzerindeki zararlı etkileri en aza indirmek için her gün plastik torba kullanımını yasaklamaktadır. Alışkanlığı hemen yayılamaması nedeniyle, bazı ülkeler bu çantaları insanlara ek bir ücret karşılığında sağlamaktadır. Avrupa ülkeleri bu konuda çok iyi bir yol izlemektedir. Plastik torbaların kullanımını en aza indirmek gerekir.

Bu sayede çevre kirliliğini önlerken az miktarda maddi fayda elde edilebilir Daha bilinçli yaşamak ve gelecek nesiller için temiz ve kullanılabilir bir ortam bırakmak için plastik poşetleri bez poşetler, ağlar ve kağıt poşetlerle değiştirmek gibi çözümler bulmak gerekir. Doğaya geri dönüştürülebilen bu malzemeleri kullanırken, çevre ve insan sağlığı için çok faydalıdır.

Konu ile alakalı plastik atıkların yasaklanması ve kullanımın kısıtlanması başlıklı akademik çalışmalara göz atabilirsiniz: