3 Adımda Ham Bez Çantanızı Sanat Eserine Dönüştürün- Bez Çanta Boyama Rehberi

Ham bez çantalar kullanışlı ve pratik olması ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran çanta modelleridir. Hemen hemen her yerde sıklıkla karşılaştığımız bu modellerin kullanımı son zamanlarda iyice artmıştır. Her zaman rahatlıkla kullanabileceğiniz çanta modelini kendiniz tasarlamak ister misiniz? Eğer yanıtınız evet ise tam da doğru yerdesiniz. Bez çanta boyama işlemini 3 adımda sanat eserine dönüştürmek aşağıda verdiğimiz adımları takip etmekle mümkün. Sizler için hazırladığımız bez çanta boyama rehberini incelemek için yazımızı okumaya devam edin…


Ham Bez Çanta Nedir Boyanır Mı?


Ham bez çanta %100 pamuktan üretilen doğa dostu çanta modelidir. Ham bez çanta oldukça kullanışlı olmasının yanı sıra boyanabilir olma özelliği ile de eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacak bir çeşit aktivite olarak sizleri karşılar. İşte Çanta’da yer alan bez çantalar boyama için uygun olarak imal edilmiş çantalardır. Bez çanta boyama işlemi hem keyifli zaman geçirmenizi hem de kendi eserinizi kendinizin yaratmasına imkan sunar. Ayrıca boyama yapmak, psiko-motor gelişimini sağladığından çocuklar içinde oldukça geliştirici bir etkinliktir. Yani ham bez çanta boyanabilirdir ve aynı zamanda sizlerin gelişimini destekleyicidir.


1-Boyamak İstediğiniz Bez Çanta Türünü Seçin

Boyama yapmaya karar verdiyseniz ilk işiniz boyamak istediğiniz bez çanta türünü seçmek olmalı. Bez çantanın, İşte Çanta sitesinde birbirinden farklı çeşitleri bulunur. Size de bu çeşitler arasından seçim yapmak kalır. Seçeceğiniz bez çantanın kullanışlı olmasına ve boyama yapıldığında boyamaya uygun olduğuna emin olmalısınız. İşte Çanta sitesinde yer alan neredeyse tüm çanta modelleri boyama yapmaya uygun kumaşlardan üretilirler. Siz en çok kullanmayı seveceğiniz çanta modelini seçerek boyama yapabilir ve de kullanmaya başlayabilirsiniz.


2- Boya Setinizi ve Fırçanızı Seçin



Eserinizi oluştururken boyama yapacağınız malzemeleri seçmek önemli bir adımdır. Çantaları boyamak için çeşitli boyama kalemleri İşte Çanta’da mevcuttur. Boya seçimini siz kendi zevkinize uygun seçmeli ve çantanızın görünümü size hoş gelecek şekilde bir boya tercih etmelisiniz. Boya malzemeleri herkesin zevkine uyacak farklı seçenekleri ile karşımıza çıkmaktadır. Bunlar; 6’lı ve 12’li renkli keçeli kalemler, renkli kumaş boyalar ve birbirinden canlı tekstil kalemleridir. Siz de ister 12’li ister 6’lı renk seçeneği bulunan kalemlerden tercih edebilir ve rengarenk çantanızı oluşturabilirsiniz. Eğer kumaş boyası seçeneğini tercih etmek isterseniz de fırça kullanmanız gerekecektir. Fırçanızı en iyi şekilde kullanmak için ucunun ince veya kalın olmasına dikkat ediniz. Oluşturacağınız modele uygun fırça kullanınız.

 

3- Hayal Gücünüz İle Harika Tasarımlar Yapın



Bez çanta boyama işlemi öncelikle hayal gücünüzü harekete geçirecek bir işlemdir. Hayal gücünüzü kullanarak harika tasarımlara imza atmak sizlerin elinde. Boyama yaparken oluşturacağınız eseri planlamak buna uygun hareket ederek ortaya müthiş eserler koymak hem eğlenceli hem de çok keyifli bir iş olacaktır. En güzel en özel tasarımı yapmak ve yapacağınız eserin sadece siz de olacağını bilmek oldukça güzel bir his olacaktır. Ayrıca bez çanta boyaması yaparken hem hayal gücünüz gelişecek hem de el becerileriniz gelişecektir.
Bu yazımızda bez çanta boyama işlemini bir rehber eşliğinde uygulamanız için sizlere birkaç adım sunduk. Siz de bez çanta kullanmayı seven ve bez çantanıza renk getirmek isteyen kişilerdenseniz sizlere sunduğumuz 3 adımı takip ederek bir eser yaratabilirsiniz. İşte Çanta sitesinde yer alan çanta modelleri içerisinden kendinize en uygun olanı seçerek işe başlamanızı tavsiye ederiz.